Доступність посилання

ТОП новини

Додаткові заходи боротьби з коронавірусом ухвалені в Чехії: на вулицю лише в масці


На своєму надзвичайному засіданні уряд Чеської республіки ухвалив низку додаткових заходів у боротьбі з епідемією коронавірусу.

Зокрема, громадяни можуть виходити з дому на роботу, до лікаря чи до аптеки лише в масках. В разі, якщо маски немає, потрібно з метою захисту від вірусу використовувати шалик чи хустину.

Також особливі умови відвідування продуктових крамниць і аптек надані громадянам віком над 65 років. Для виконання необхідних закупок тільки для людей старшого віку щоденно виділений час між 10:00 год. і 12:00 год. Метою цього заходу є потреба відділити старших громадян – категорію, яка є під найбільшою загрозою інфікації коронавірусом, від молодших. Уряд закликав пенсіонерів використати ці умови закупок заради свого захисту і захисту від коронавірусу молодших громадян.

Тимчасово, наразі на невизначений термін, в Чехії обмежуються служби курортних центрів. Лікувальні курорти, починаючи з 19 березня не прийматимуть для лікування і оздоровлення нових пацієнтів. Ті особи, які зараз перебувають в куротних лікувальних центрах, можуть свій курс закінчити.

Уряд також зобов’язав власників крамниць після кожного відвідувача проводити дезинфекцію кошиків і візків. Також у міському транспорті будуть дезинфіковувати місця, яких пасажири торкаються найчастіше, а саме поручні, сидіння і рами сидінь, двері, ручки.

У зв’язку із значним зменшенням внутрішніх переїздів громадян тимчасово обмежений рух окремих ліній залізничного транспорту. Зміни стосуватимуться 39 із усього 589 поїздів внутрішніх сполучень.

За даними Центру даних про коронавірус при Університеті Джонса Гопкінса у США, у світі станом на 18 березня зареєстрували понад 214 тисяч випадків захворювання від коронавірусу. Понад 8700 людей померли, понад 83 тисячі – одужали.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, виявили у Китаї наприкінці минулого року. Він спричиняє захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG