Доступність посилання

ТОП новини

Після вибуху у Бєлгороді Данілов наголосив на важливості надання Україні далекобійної зброї


Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що учорашній вибух бомби у російському Бєлгороді є черговим актом ескалації з боку РФ, а тому Україна має отримати далекобійну зброю, щоб локалізувати російські провокації.

«Бєлгород. Російська окупаційна армія продовжує провокаційні обстріли власних міст з метою залякування цивільного населення і нагнітання ескалації. Лише надання Україні далекобійної зброї дасть можливість локалізувати джерело московитських провокацій на етапі планування та підготовки до пуску», – написав секретар РНБО у твітері.

20 квітня потужний вибух стався у прикордонному Бєлгороді. Міноборони Росії повідомило, що впала авіабомба з російського літака Су-34, що пролітав над містом. Пошкоджено будинки. Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив про двох постраждалих.

Влада прикордонних з Україною російських регіонів – Білгородської, Брянської та Курської областей – регулярно повідомляє про обстріли, внаслідок яких є руйнування та жертви. Москва стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Київ обстріли не коментує.

XS
SM
MD
LG