Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі за хабарництво затриманий командир військової частини та контррозвідник – ДБР


ДБР: посадовців затримали в Сєвєродонецьку Луганської області під час отримання 2500 доларів хабаря за неперешкоджання контрабанді
ДБР: посадовців затримали в Сєвєродонецьку Луганської області під час отримання 2500 доларів хабаря за неперешкоджання контрабанді

На Донбасі за хабарництво затриманий командир військової частини та майора головного управління військової контррозвідки Служби безпеки України, повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань України.

У відомстві заявили, що посадовців затримали в Сєвєродонецьку Луганської області під час отримання 2500 доларів хабаря за «неперешкоджання у переправленні великих партій цигарок російського виробництва» із непідконтрольних українській владі територій.

Чоловікам повідомили про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди).

Водночас прес-центр української воєнної операції на Донбасі заявляє, що «на сьогодні жоден з командирів військових частин зі складу Об'єднаних сил не затриманий та під вартою не перебуває». В ООС розповіли, що підозрюваних затримали 17 січня.

Державне бюро розслідувань – новий правоохоронний орган, створений для розслідування злочинів (у тому числі корупційних, не підслідних НАБУ) високопосадовців, суддів, співробітників Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, екс-президентів та членів уряду.

Орган почав свою роботу 27 листопада 2018 року. 30 січня слідчі Державного бюро розслідувань України розслідують 3 417 кримінальних проваджень.

XS
SM
MD
LG