Доступність посилання

ТОП новини

День незалежності у Дніпрі: тисячі людей взяли участь у Марші волі 


Хода у Дніпрі до Дня незалежності
Хода у Дніпрі до Дня незалежності

У День Незалежності України в Дніпрі провели Марш волі, який організували представники громадських організацій, учасників бойових дій на Донбасі та волонтерів. У ньому взяли участь кілька тисяч дніпрян: ветерани, родичі загиблих бійців, волонтери, небайдужі жителі міста та області.

Вбрані у вишиванки люди з синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами під звуки військового оркестру оперативного командування «Схід» пройшли від скверу Героїв до найвищого в Україні флагштока з Державним прапором. Очолювали оркестр і родини загиблих українських військовослужбовців. Матері й батьки несли портрети своїх загиблих синів.

За словами речниці полку «Дніпро-1» Катерини Леонової, Марш волі – це «громадська ініціатива, спрямована на те, аби об’єднати українців з однією ідеєю – Україна понад усе!»

Ході передував невеликий мітинг біля будівлі облдержадміністрації. Дніпряни вшанували пам'ять загиблих за незалежність України хвилиною мовчання, виконали гімн. Священики Православної церкви України (ПЦУ) відслужили молебень.

Священники Православної церкви України (ПЦУ) під час відзначення Дня Незалежності України. Дніпро, 24 серпня 2019 року
Священники Православної церкви України (ПЦУ) під час відзначення Дня Незалежності України. Дніпро, 24 серпня 2019 року

«Я впевнений, що в цій ході беремо участь не тільки ми, сущі, а й всі ті герої, які поклали своє життя за Незалежність та волю нашої країни. Це не день народження нашої країни, а її відновлення. Побутує думка, що в такі дні соромно одягати вишиванку, недоречно одягти нагороди. А я хочу сказати, що доречно: нам нічого стидатись. Нагороди на ваших грудях – заслужені. Це означає, що вам не соромно за те, що ви робили й робите всі ці 6 років», – сказав військовий капелан Дмитро Поворотний.

Також дня в Дніпрі з нагоди Дня Незалежності на Фестивальному причалі проводять забіг у вишиванках Dnipro Vyshyvanky Run. Там же відкрився гастрономічний фестиваль Family Рicnic з фуд-кортом, ярмарком, дитячою анімацією, лучним і спортивним тиром, пінним шоу та святковим концертом, і проходить офіційний етап Чемпіонату України з автозвуку та тюнінгу.

На цій же локації ближче до вечора розпочнеться святковий концерт лауреатів всеукраїнського фестивалю «Пісні, народжені в АТО». Відкриє концерт виступ хору дніпровских волонтерів.

XS
SM
MD
LG