Доступність посилання

ТОП новини

Денісова назвала кількість українських політв'язнів у Криму і Росії


«Зараз вже 116 наших громадян незаконно утримуються на території Росії і тимчасово окупованого Криму», – повідомила омбудсмен
«Зараз вже 116 наших громадян незаконно утримуються на території Росії і тимчасово окупованого Криму», – повідомила омбудсмен

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що на даний момент в анексованому Криму і на території Росії незаконно утримують в ув'язненні 116 громадян України. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«Зараз вже 116 наших громадян незаконно утримуються на території Росії і тимчасово окупованого Криму. Ми про кожного знаємо. Ми постійно спілкуємося з адвокатами, рідними політв'язнів і правозахисними організаціями. Цей список – також у президента України, і він особисто піклується і вирішує питання про їх повернення на батьківщину», – йдеться в повідомленні.

Денісова повідомила, що 12 лютого провела моніторинг КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з анексованим Кримом і зустрілася з адвокатами і дружинами політв'язнів кримських татар.

У січні український омбудсмен зустрічалася з адвокатами кримських татар, утримуваних на території Росії й анексованого Криму. Тоді обговорювалися соціально-побутові питання сімей кримських татар, «які перебувають у неволі окупаційної влади, для швидкого їх вирішення».

Раніше стало відомо, що в анексованому Криму 88 осіб позбавлені волі за політичними мотивами.

XS
SM
MD
LG