Доступність посилання

ТОП новини

Засідання ТКГ у Мінську: українська сторона передала уточнений список утримуваних


Останній обмін утримуваними особами, Донецька область, 29 грудня 2019 року
Останній обмін утримуваними особами, Донецька область, 29 грудня 2019 року

Українська сторона в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі подала уточнений список утримуваних осіб, звільнення яких прагне, повідомила речниця представника України в ТКГ, експрезидента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«У гуманітарній підгрупі ми передали уточнений список людей, яких прагнемо звільнити. Сторони надали пропозиції щодо методики пошуку зниклих безвісти», – написала Оліфер у фейсбуці за підсумками засідання в Мінську 12 лютого. Подробиць вона не навела.

29 грудня 2019 року відбувся обмін утримуваними між Україною і російськими гібридними силами. З території ОРДЛО був звільнений 81 українець: 76 із них повернулися на підконтрольну українському уряду територію, ще п’ятеро вирішили залишитися на території, що контролюється російськими гібридними силами. Із 76 звільнених: 12 – тепер уже ексвійськовополонені, 64 – цивільні. Звільнених обміняли на 124 особи.

У січні Служба безпеки України у відповідь на запит Радіо Свобода повідомила, що незаконно позбавленими волі на тимчасово окупованих територіях Донбасу вважаються 184 людини.

XS
SM
MD
LG