Доступність посилання

ТОП новини

Керівник Держфіскальної служби звільнився з посади, щоб взяти участь у конкурсі – Мінфін


Мирослав Продан звільнився з посади в.о. голови Державної фіскальної служби і має намір взяти участь у конкурсі на цю посаду
Мирослав Продан звільнився з посади в.о. голови Державної фіскальної служби і має намір взяти участь у конкурсі на цю посаду

Кабінет Міністрів звільнив виконувача обов’язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана і оголосив конкурс на цю посаду, повідомила журналістам виконувач обов’язків міністра фінансів Оксана Маркарова.

«Сьогодні урядом ухвалено рішення про оголошення такого конкурсу, прем’єр-міністром доручено Національній службі та Міністерству фінансів розпочати процедури з проведення такого конкурсу. Щоб не було конфлікту інтересів, в.о.голови ДФС Мирославом Проданом прийнято рішення про звільнення за власним бажанням», – сказала вона.

Маркарова також зазначила, що прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Національній службі з питань держуправління і Міністерству фінансів розпочати процедури з проведення такого конкурсу.

Мирослав Продан у Facebook підтвердив, що звільнився за власним бажанням, щоб взяти участь у конкурсі на посаду голови Державної фіскальної служби.

«Щоби унеможливити конфлікт інтересів та будь-які спекуляції з цього приводу, вирішив просити уряд призначити іншого виконувача обов’язків голови ДФС. Службу на цей період повинна очолити людина, яка не братиме участі в конкурсі», – написав Продан.

За словами Оксани Маркарової, на час до проведення конкурсу виконувати обов’язки голови ДФС буде Олександр Власов, який три роки очолював спецпідрозділ Держфіскальної служби «Фантом», що займався протидією контрабанді у зоні АТО.

16 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про «грубі порушення» з боку Мирослава Продана на посаді виконувача обов`язки голови Державної фіскальної служби (ДФС) України. За його словами, розслідування проводиться з початку лютого цього року.

У відповідь Мирослав Продан заявив, що готовий давати відповідь на запитання слідчих і йому нічого приховувати.

Продан очолює Державну фіскальну службу від березня 2017 року, після того, як відсторонили Романа Насірова.

XS
SM
MD
LG