Доступність посилання

ТОП новини

Держприкордонслужба посилює охорону кордону на Закарпатті


За спостереженнями Держприкордонслужби, посилення особового складу на кордону допомагає скоротити випадки контрабанди та нелегального перетину кордону
За спостереженнями Держприкордонслужби, посилення особового складу на кордону допомагає скоротити випадки контрабанди та нелегального перетину кордону

Державна прикордонна служба повідомляє, що 27 липня направила групу офіцерів адміністрації ДПС на Закарпаття для посилення охорони державного кордону з країнами Європейського Союзу.

Таке рішення ухвалило керівництво ДПС через почастішання випадків контрабанди та нелегального перетину кордону.

Директор Департаменту охорони державного кордону генерал-майор Юрій Гресько зауважує, що це не перше посилення охорони кордону особовим складом.

«Як показали попередні результати посилень – кількість правопорушень, що пов’язані з протиправною діяльністю на державному кордоні під час ущільнення державних рубежів значно зменшується», – наводить цитату Греська прес-служба ДПС.

​Прикордонники нестимуть службу в дев’яти підрозділах на найбільш проблемних ділянках кордону. Їхнє завдання – запобігати переправленню нелегальних мігрантів, корупційній діяльності та контрабанді.

За даними ДПС, під час аналогічного посилення охорони державного кордону наприкінці минулого року прикордонники затримали 23 особи з незаконний перетин кордону, з них 17 – незаконні мігранти. Також було виявлено контрабандні товари на суму 365 тисяч гривень.

Як раніше повідомляла Державна фіскальна служба, через контрабанду лісу-кругляку з України було порушено 39 справ на загальну суму 35 мільйонів гривень.

XS
SM
MD
LG