Доступність посилання

ТОП новини

Діти з Донбасу отримають комп’ютери з Німеччини


Волонтери, за словами священника УГКЦ, вже укомплектували кілька комп’ютерних класів на Донбасі
Волонтери, за словами священника УГКЦ, вже укомплектували кілька комп’ютерних класів на Донбасі

Дітям, які живуть на Донбасі, поруч з лінією зіткнення, передадуть 30 комп’ютерів із Німеччини. Техніку спершу відправлять у Світлодарськ, а звідти передадуть у Північне і Авдіївку.

«Ми пів року працюємо над тим, щоб забезпечити дітей із східних терен України комп’ютерами. Нам надсилають техніку з усього світу. Ми в Україні налагоджуємо все, встановлюємо програму і передаємо дітям з прифронтової зони. Це для тих дітей, які не можуть через відсутність комп’ютера навчатися дистанційно. Координатори, які працюють з дітьми, по списку передадуть дітям, щоб вони мали доступ до навчання. Це важливо у час пандемії», ‒ каже Радіо Свобода Андрій Полухін, захисник Донецького аеропорту і керівник проєкту «Відкрий онлайн учню» фонду «Голоси дітей».

Читайте також: Півтори доби до свободи: як із ОРДЛО дістаються у вільну Україну

Полухіну надсилають старі ноутбуки, які він ремонтує і віддає школярам у прифронтових населених пунктах.

Всі комп’ютери у доброму стані, працюють, укомплектовані. Ними менше п’яти років користувались німецькі компанії, які передали їх волонтерським організаціям, розповів у коментарі Радіо Свобода отець Української греко-католицької церкви Богдан Пушкар із Німеччини.

Священник із 2014 року збирає допомогу для українських військовослужбовців, лікарень. За цей час в Україну за його сприяння надійшло понад 200 фур гуманітарної допомоги на Донбас.

Читайте також: «Батько наш – Бандера» – звучить від Львова до Донеччини. Школярки зі Львова не очікували такої реакції

«Ми такі комп’ютери отримуємо сотнями. Тут все укомплектовуємо, щоб діти могли користуватися. Наш партнер – волонтерська організація, яка відправляє ці фури, займається логістикою. Вони вже укомплектували кілька комп’ютерних класів на Донбасі. Це молоді студенти це роблять… Багато комп’ютерів ми передавали разом із ліжками у шпиталі, щоб лікарі мали на чому писати. Школи вже після медичних закладів стали другим проєктом. Бо сьогодні діти мають дистанційне навчання і не мають комп’ютерів. Не кожна сім’я може собі дозволити купити», ‒ говорить отець Богдан.

Волонтери започаткували проєкт щодо забезпечення дітей прифронтової території на Донбасі комп’ютерами у квітні 2021 року.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG