Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав бездіяльність мерії Дніпра у справі про спробу забудови школи, у мерії не згодні


Батьки пікетували мерію Дніпра, вимагаючи заборонити будівництво на території школи
Батьки пікетували мерію Дніпра, вимагаючи заборонити будівництво на території школи

Суд у Дніпрі визнав бездіяльність мерії в справі про спробу звести 23-поверховий будинок на території школи №10 в центральному районі міста. Відповідне рішення ухвалив окружний адміністративний суд Дніпропетровської області, задовольнивши позов прокуратури.

Суд також зобов’язав мерію виділити кошти на належне оформлення земельної ділянки школі.

«Це наступний крок, щоби школа, яка діє в елітному районі Дніпра, отримала акт на землю, і жоден забудовник більше не зазіхав на територію, призначену для навчання та розвитку дітей», – зазначила член ініціативної групи батьків Наталія Євтух.

У четвер Центральний апеляційний суд у Дніпрі також визнав незаконним рішення, ухвалене 17 років тому, про передання шкільних майстерень забудовнику й повернув їх школі. Тепер там зможуть займатися діти.

У мерії Дніпра категорично не згодні з рішенням суду про бездіяльність міськради у справі щодо школи. Як повідомив директор департаменту правового забезпечення міської ради Артем Павлов, право власності на будівлю школи було зареєстроване ще в листопаді 2018 року, про що міська рада наголошувала в суді.

Що ж до оформлення землі школи, як повідомив юрист, то досі міська рада не мала юридичних підстав для оформлення усієї земельної ділянки школи, у тому числі й під майстернями, доки майстерні перебували в приватній власності. Тепер, коли рішення 11-річної давнини про передання майстерень приватному власнику скасоване, з’явились підстави оформити землю.

«Юристи міської ради та уповноважені особи департаменту гуманітарної політики консультували батьків та адміністрацію школи щодо порядку оскарження рішення господарського суду 2009 року, сприяли в оплаті комунальним закладом чималого судового збору. У решті заклад освіти подав апеляцію на рішення суду 2009 року. Як результат – 13 лютого апеляцію задоволено», – прокоментував Артем Павлов.

Улітку 2018 року батьки учнів школи №10 звернулись до Міністерства регіонального розвитку й отримали відповідь від щодо норм, які мають зберігати при забудові території навколо навчальних закладів. Виявилося, що будівництво на відстані 5 метрів від школи неприпустиме.

Батьки заявили, що будівництво на території їхньої школи неправомірне, адже норми не дотримані, та й громадських слухань щодо забудови не проводилось, і пікетували будівлю мерії.

У відповіді на інформаційний запит Радіо Свобода в мерії зазначили, що зареєстрували декларацію про початок підготовчих робіт зі спорудження будинку за цією адресою. Водночас забудовник – ТОВ «Промпоставка-А» – від коментарів відмовлявся.

XS
SM
MD
LG