Доступність посилання

ТОП новини

Поліція заявила, що екс-учасниця «ДНР» здалася українським правоохоронцям


Поліція: жінка готувала їжу для бойовиків до травня 2015 року
Поліція: жінка готувала їжу для бойовиків до травня 2015 року

30-річна екс-учасниця підтримуваного Росією угруповання «ДНР» здалася українським правоохоронцям, повідомила поліція Донеччини.

«У листопаді 2014 року, не маючи постійного заробітку, жінка приїхала до окупованого Донецька, де, за чутками, «багато платили за службу» в армії терористичної організації «ДНР». Вона подала документи, і вже через кілька хвилин після цього їй видали форму військового зразка та призначили помічником кухаря», – заявила поліція.

Правоохоронці зазначили, що жінка готувала їжу для бойовиків до травня 2015 року.

«Замість обіцяної зарплатні за роботу на харчоблоці найманка лише кілька разів отримувала продукти харчування. Саме це, а також відсутність дисципліни у військовій частині, погане ставлення командирів до своїх підлеглих спонукали її покинути місце дислокації», – інформує поліція.

За даними правоохоронних органів, після цього вона повернулася додому в місто Українськ, яке підконтрольне українській владі.

Читайте також: Семеро бойовиків здалися поліції Донеччини протягом останніх 10 днів – НПУ

Громадяни, які брали участь у незаконних збройних формуваннях на Донбасі, але не скоювали тяжких злочинів, згідно із законодавством, звільняються від кримінальної відповідальності.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати лише російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG