Доступність посилання

ТОП новини

ООС: двоє військових загинули, дев’ять зазнали поранень і травм на Донбасі


Український військовий під Красногорівкою на Донеччині, 5 грудня 2019 року
Український військовий під Красногорівкою на Донеччині, 5 грудня 2019 року

Двоє українських військових загинули, ще дев’ять зазнали поранень і травм на Донбасі 10 березня, повідомив штаб української воєнної операції Об’єднаних сил.

«Російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Піски. За уточненими даними, внаслідок влучання протитанкової керованої ракети один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від зазнаних поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням», – заявили в ООС.

Ще один військовий зазнав бойового травмування внаслідок іншого обстрілу з боку контрольованих Росією сил.

За даними ООС, бойовики дев’ять разів порушили режим припинення вогню.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

Росіян на Донбасі стало більше
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:10 0:00
XS
SM
MD
LG