Доступність посилання

ТОП новини

Один український військовий поранений на Донбасі 26 липня – штаб


Один український військовий отримав поранення 26 липня внаслідок бойових дій у зоні конфлікту на Донбасі, повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Зазначається, що від 7-ї до 18-ї години підтримувані Росією бойовики дев’ять разів порушили режим припинення вогню.

«Окупанти відкривали прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил у районах населених пунктів Кримське, Піски, Лебединське, Гнутове та Водяне. Крім цього, ворог вів вогонь протитанковими керованими ракетами по захисниках Гнутового», – йдеться у повідомленні штабу української воєнної операції на Донбасі.

Підконтрольні Росії угруповання «ДНР» і «ЛНР» даних про обстріли за 26 липня не подають, в угрупованні «ДНР» звинувачують українські ЗСУ в трьох обстрілах минулої доби.

Читайте також: Росія ігнорує вимоги щодо звільнення Сенцова та інших політв’язнів – «формат Мінська» не передбачає

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі 27 червня оголосила про чергове «всеосяжне, стале і безстрокове припинення вогню» з 1 липня, з 00:01 за київським часом, цього разу з нагоди жнив. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Це була вже четверта спроба домовитися про перемир’я за 2018 рік. Припинення вогню й раніше проголошувалися як безстрокові, але сторони одразу звинувачували одна одну в порушеннях. При цьому сторони заперечують свою вину і посилаються на провокації противників.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року в регіоні загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG