Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі загинув один український військовий, ще двоє поранені – штаб


Військові Зсброних сил неподалік міста Золоте-4, Луганська область
Військові Зсброних сил неподалік міста Золоте-4, Луганська область

У зоні бойових дій на Донбасі 17 вересня під час виконання бойового завдання загинув один український військовий, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил. За цими ж даними, ще двоє військовослужбовців були поранені 16 вересня.

Як ідеться в ранковому зведенні, 16 вересня підтримувані Росією бойовики 23 рази порушили режим припинення вогню, застосовуючи в тому числі і заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 та 82 міліметри. В перші години 17 вересня українські військові зафіксували ще два обстріли з боку бойовиків.

В угрупованні «ЛНР» звинувачують ЗСУ в чотирьох обстрілах упродовж доби 16 вересня, про наслідки цих дій бойовики не повідомляють.

В угрупованні «ДНР» ще не було повідомлень про бойові дії 16 вересня.

Обстріли в зоні конфлікту на Донбасі тривають, попри оголошене там від 21 липня перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях режиму тиші.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG