Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ фіксує незаконні роботи Росії на Одеському газовому родовищі


ДПСУ продовжує збирати інформацію про незаконну економічну діяльність Росії у виключній морській економічній зоні України
ДПСУ продовжує збирати інформацію про незаконну економічну діяльність Росії у виключній морській економічній зоні України

Морська охорона Державної прикордонної служби фіксує незаконну діяльність Росії у виключній морській економічній зоні, йдеться в повідомленні ДПСУ 26 березня.

За повідомленням, кораблі Морської охорони патрулювали економічну зону України і виявили ракетний катер Чорноморського флоту Росії при наближенні до Одеського родовища. Він супроводжував дві бурові установки, одна з яких до анексії належала Україні.

«В Одеському родовищі виявлено та розпізнано самопідйомні плавучі бурові установки (СПБУ) «Україна», перейменована окупаційною владою анексованого Криму у «Крим-1», та СПБУ «Таврида». На обох бурових установках наявні ознаки продовження промислової діяльності, підняті прапори країни-агресора. Із наближенням до родовища на 5 морських миль, спостережна вахта кораблів Морської охорони розпізнала ракетний катер ЧФ РФ, який патрулював поряд», – зазначають прикордонники.

Читайте також: Небезпечне паливо? У Росії повідомили про недоцільність видобутку нафти й газу в Криму​

У відповідь на запит Морської охорони з російського катера заявили, що нібито охороняють «економічну діяльність Росіїської Федерації», та застерегли від наближення до бурових платформ ближче ніж на 1 морську милю.

ДПСУ доповідає, що продовжує збирати інформацію про незаконну економічну діяльність Росії у виключній морській економічній зоні України.

«Матеріали, зібрані Морською охороною Держприкордонслужби в період з 2014 року вже покладено у доказову базу справи для розгляду третейським судом в Гаазі, яким визнано, що Росія незаконно експропріювала активи НАК «Нафтогаз України» та її дочірніх підприємств», – нагадують у службі.

В лютому 2020 року генеральна директорка ДАК «Чорноморнафтогаз», дочірньої компанії НАК «Нафтогаз України», Світлана Нєжнова повідомила, що Росія з 2014 року видобула в анексованому Криму 10,4 мільярда кубометрів природного газу, повідомила гендиректор ДАК «Чорноморнафтогаз».

XS
SM
MD
LG