Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС: пожеж в Україні з початку року було на 25% більше, ніж торік, 99% – спричинені людьми


Пожежа на Полтавщині в квітні 2019 року
Пожежа на Полтавщині в квітні 2019 року

Кількість пожеж з початку 2020 року на 25% перевищує показники попереднього року, сказав у відеозверненні пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

«Лише з початку року виникло 14 821 пожежа, це на 25% більше, ніж минулого року. Вогонь більше пройшов більше 10 тисяч гектарів землі, знищуючи все живе на своєму шляху. Кілька днів тому що цього додалися ще й пожежі в зоні відчуження, де з ними бореться наша авіація і рятувальники», – повідомив він.

За словами Хорунжого, у 99% випадках пожежі спричинені людським фактором: люди або свідомо підпалюють поля, або не дотримуються протипожежної безпеки.

Читайте також: Рух на трасі Київ-Чоп зупиняли через паліїв трави – Укравтодор​

Речник ДСНС нагадав, що співробітники служби не тільки борються з пожежами, а й залучені до заходів з протидії коронавірусній пандемії, а також патрулюють на блокпостах разом із правоохронцями.

«І, звичайно, наша повсякденна робота: рятування людей і майна, реагування на надзвичайні події, ліквідація аварій і ДТП та таке інше. Коронавірус ми точно поборемо, а от чи дістанеться нашим нащадкам наша квітуча земля? Давайте поставимося до цієї глобальної проблеми дуже серйозно», – підсумував Хорунжий.

6 квітня поліція Київської області заявила про встановлення людини, яка ймовірно підпалила траву і призвела до пожежі в зоні відчуження навколо Чорнобильської атомної електростанції.

Станом на 14 годину 6 квітня цю пожежу було ліквідовано.

XS
SM
MD
LG