Доступність посилання

ТОП новини

Фігуранта «справи українських диверсантів» Дудку відвідали прокурор і представник російського омбудсмена


Володимир Дудка
Володимир Дудка

Засудженого у «справі українських диверсантів» Володимира Дудку, який відбуває покарання в колонії Ставропольського краю Росії, відвідали представник уповноваженого з прав людини в Ставропіллі і російський прокурор, повідомив вранці 20 лютого син Дудки Ілля.

За його словами, це стало можливим завдяки запиту українського омбудсмена Людмили Денісової.

«Питали про стан здоров’я, етапи, умови тримання. Батько висловив їм всі свої численні скарги на здоров’я. На умови утримання скарг немає. Зі свого боку, відвідувачі повідомили, що тепер справа батька і його стан буде у них на контролі, на тому й розійшлися», – написав Ілля Дудка у фейсбуці.

Він також зазначив, що батькові хвороби «ростуть разом з терміном ув’язнення».

«Зараз найбільше його нищить свербіж від висипу, від якого йому в колонії видали якусь мазь – не намастив день і висип знову розквітає і нестерпно свербить, високий тиск і болі в паху. Але тато тримається, іноді по телефону жартує, і, як і раніше, чекає на обмін», – повідомив син Дудки.

Наприкінці січня українська омбудсмен повідомила, що Володимир Дудка скаржиться на сильне погіршення стану здоров’я. Через це Людмила Денісова звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової.

Раніше в.о генерального консула України в російському Ростові-на-Дону Тарас Малишевський також відвідав Володимира Дудку в колонії.

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Усіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в анексованому Криму на замовлення української розвідки.

Севастопольський міський суд 4 квітня цього року засудив Дудку і Бессарабова до 14 років в’язниці. Суд також призначив кожному штраф. Верховний суд Росії 15 жовтня відхилив скаргу захисту і затвердив вирок Дудці і Бессарабову.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх провокацією російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG