Доступність посилання

ТОП новини

Фігурантів «справи українських диверсантів» засудили до 14 років ув’язнення в Криму


Володимир Дудка (справа) і Олексій Бессарабов у суді, Севастополь, 4 квітня 2019 року
Володимир Дудка (справа) і Олексій Бессарабов у суді, Севастополь, 4 квітня 2019 року

Підконтрольний Росії Севастопольський міський суд засудив обвинувачених у підготовці диверсій на території анексованого Криму Володимира Дудку й Олексія Бессарабова до 14 років ув’язнення кожного, повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Кірм того, суд також призначив штраф Дудці – в розмірі 350 тисяч рублів (близько 150 тисяч гривень), Бессарабову – 300 тисяч рублів (125 тисяч гривень).

Напередодні прокурор просив для Дудки про 15 років позбавлення волі, а для Бессарабова – 14 років і 10 місяців позбавлення волі.

9 листопада 2016 року в Севастополі затримали співробітників кримського аналітичного центру «Номос» Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова, а також їхнього близького друга Володимира Дудку. Усіх трьох звинуватили в підготовці диверсій в анексованому Криму на замовлення української розвідки.

16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 тисяч рублів (95 тисяч гривень).

31 липня 2018 року підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд продовжив арешт на шість місяців севастопольцям Володимиру Дудці та Олексію Бессарабову.

У Службі безпеки України повідомили, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

XS
SM
MD
LG