Доступність посилання

ТОП новини

Мінприроди оскаржить рішення суду про виключення лося з Червоної книги – Семерак


Мінприроди оскаржить рішення, яким скасована заборона полювати на лося
Мінприроди оскаржить рішення, яким скасована заборона полювати на лося

Міністерство екології та природних ресурсів оскаржить рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав протиправним і недійсним внесення лося європейського до Червоної книги України і заборону на полювання на нього.

У суді зазначили, що однією з причин скасування відповідного наказу Мінприроди стала відсутність у відповідному поданні Нацкомісії «наукового обґрунтування необхідності внесення тварини до Червоної книги». Також у поданні не наведені «чіткі дані» про чисельність популяції. Підкреслюється, що після 2009 року дослідження стану популяції лося в Україні не проводилися.

Глава Мінприроди Остап Семерак зазначив, що у відомстві не згодні з таким рішенням суду.

В Україні 3 лютого 2017 року набрав чинності мораторій на відстріл лосів терміном на 25 років. У грудні 2017 року наказом Мінприроди лося європейського було внесено до Червоної книги.

«На початку 2018 року було розпочато наукові дослідження, які дозволять встановити реальну чисельність тварин в Україні. Влітку також набуло чинності збільшення відшкодування збитку за браконьєрство вчетверо – від 130 тис грн за вбивство лося», – повідомили у міністерстві 27 листопада.

XS
SM
MD
LG