Доступність посилання

ТОП новини

Електромережі через нічний обстріл Київщини та Одещини не постраждали – Міненерго


Водночас через обстріли залишаються без світла споживачі у Херсонській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Сумській, Чернігівській областях
Водночас через обстріли залишаються без світла споживачі у Херсонській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Сумській, Чернігівській областях

Нічні масовані обстріли столиці, Київської та Одеської областей не призвели до пошкоджень енергетичної інфраструктури, прозвітувало Міністерство енергетики України.

«Водночас через обстріли залишаються без світла споживачі у Херсонській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Сумській, Чернігівській областях. Енергетики працюють над відновленням електропостачання там, де це дозволяє безпекова ситуація. Зокрема, на Харківщині заживили населений пункт Гракове, який залишався без світла з минулого року. На Дніпропетровщині повернули світло споживачам, які були відключені після нещодавнього масованого ракетного обстрілу», – розповіли у відомстві.

За даними Міненерго, загалом за добу електропостачання відновлено для понад 24, 5 тисячі споживачів.

«Енергетична система працює без обмежень, є резерв потужності», – резюмували енергетики.

У ніч на 8 травня влада Києва повідомила про атаку безпілотників, щонайменше п’ятьох постраждалих і руйнування через падіння уламків збитих БПЛА. На Одещині російські війська вночі завдали ракетного удару з літаків стратегічної авіації. Ракети типу Х-22 вдарили по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційні зоні на чорноморському узбережжі, спалахнули пожежі. Відомо про одного загиблого і трьох поранених.

XS
SM
MD
LG