Доступність посилання

ТОП новини

Атака по «Епіцентру» в Харкові: ідентифікували тіла 14 загиблих – поліція


Гіпермаркет «Епіцентр» після удару, 25 травня 2024 року
Гіпермаркет «Епіцентр» після удару, 25 травня 2024 року

У Харкові ідентифікували тіла 14 загиблих у результаті російського удару по «Епіцентру» 25 травня. Серед них – 17-річний хлопець, тіло якого виявили під ранок 27 травня, повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

«Завдяки дослідженням ДНК нам вже вдалося впізнати дванадцять жертв ворожого удару. Особи ще двох встановили майже одразу, на місці. Пошукова операція триває, ми не припиняємо цю роботу. Продовжується і ідентифікація. Повернути тіла рідним загиблих зможемо одразу, як завершаться пошуки та впізнання», – повідомив Болвінов.

За його даними, встановлено, що серед загиблих – двоє неповнолітніх.

«Тіло людини, яке знайшли зранку, належить 17-ти річному Кирилу. Хлопець жив у Харкові і в той день, як і десятки інших містян, прийшов до гіпермаркету. Впізнати його змогли за ДНК – зразки надала мама загиблого», – розповів керівник слідства.

За словами Болвінова, 27 травня виявили рештки ще однієї загиблої людини.

«Залишки робочого одягу вказують на те, що це один із працівників гіпермаркету. Ідентифікація триває», – зазначив Болвінов.

25 травня сили РФ завдали удару по будівельному супермаркету в Харкові.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харків і область. На тлі російського наступу на півночі Харківщини президент України Володимир Зеленський заявив, що для захисту Харкова від російських атак потрібні кілька додаткових систем протиповітряної оборони Patriot.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG