Доступність посилання

ТОП новини

Венедіктова обіцяє, що ОГП вивчить ситуацію з «Епіцентром» і масками


23 квітня Ан-225 «Мрія» доставив до України з Китаю черговий медичний вантаж, який зустрічав президент Володимир Зеленський
23 квітня Ан-225 «Мрія» доставив до України з Китаю черговий медичний вантаж, який зустрічав президент Володимир Зеленський

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що очолюване нею відомство вивчить ситуацію з компанією «Епіцентр» депутата Олександра Гереги. Про це Венедіктова заявила 30 квітня в ефірі «Громадського» телебачення, відповідаючи на запитання щодо «спекуляцій» «Епіцентру».

«Оскільки це питання, яке реально для громадськості актуальне, резонансне, звичайно, ми також будемо його досліджувати і вивчати. Воно повз нас не пройде», – сказала Венедіктова.

Тим часом «Епіцентр» у фейсбуці повідомив, що компанія оплатила авіарейс із Китаю, який здійснював літак «Мрія».

«З початку розповсюдження коронавірусної інфекції компанія «Епіцентр» відгукнулася на ініціативу президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення закладів охорони здоров’я необхідними засобами захисту та обладнанням для боротьби з СОVID-19. У межах цієї співпраці національна мережа «Епіцентр» оплатила авіарейс з Китаю, який здійснював літак Ан-225 «Мрія» авіакомпанії «Антонов». 23 квітня літак привіз до України засоби індивідуального захисту для лікарів. Компанія може надати фінансовий звіт про оплату, яку було здійснено авіакомпанії «Антонов», – мовиться в повідомленні компанії.

23 квітня український транспортний літак Ан-225 «Мрія» доставив до України з Китаю черговий медичний вантаж: засоби дезінфекції та гігієни, маски, захисні костюми. У міжнародному вантажному аеропорту «Антонов» (селище міського типу Гостомель, Київська область) літак зустрічав президент України Володимир Зеленський. Повідомлялося, що борт доправив з китайського міста Тяньцзінь понад 100 тонн «гуманітарного вантажу».

Через деякий час після прибуття літака низка депутатів звернулась до Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Нацагентства з питань запобігання корупції (НАЗК) з проханням вивчити ситуацію із засобами захисту із цього вантажу, які опинилися у компанії «Епіцентр» і пропонуються в продажу. Мер Києва Віталій Кличко також підтвердив, що столична мерія отримала від народного депутата Олександра Гереги пропозицією придбати захисні маски у «Епіцентру».

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG