Доступність посилання

ТОП новини

Ердоган обіцяє «набагато суворішу відповідь» у разі порушення перемир’я в Ідлібі


Президент Туреччини Реджеп Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив 11 березня, що його країна продовжить бойові дії в сирійській провінції Ідліб, якщо будуть порушені умови перемир’я, укладеного в Москві з президентом Росії Володимиром Путіним.

У промові до депутатів парламенту, які представляють фракцію владної Партії справедливості і розвитку, Ердоган заявив, що невеликі порушення режиму припинення вогню були зафіксовані та що пріоритетом Туреччини є безпека 12 пунктів спостереження, створених у регіоні.

«Ми не просто помстимося за навіть найменшу атаку тут (в Ідлібі), ми дамо набагато суворішу відповідь», – сказав Ердоган.

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що переговори турецьких та російських чиновників щодо режиму припинення вогню досі є «позитивними та конструктивними».

Останніми тижнями сирійські урядові сили, підтримувані Росією, активізували намагання встановити контроль над Ідлібом, останньою провінцією, що утримується озброєною опозицією режиму Башара Асада. Це спонукало Туреччину, яка підтримує частину опозиції, здійснити контрнаступ.

Туреччина та Росія минулого тижня домовилися про припинення вогню в Ідлібі після того, як військові двох країн впритул наблизилися до прямого протистояння в Сирії.

XS
SM
MD
LG