Доступність посилання

ТОП новини

ЄС очікує від нового уряду України «рішучості в реформах»


4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем’єр-міністра України замість Олексія Гончарука
4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем’єр-міністра України замість Олексія Гончарука

В Європейському союзі заявляють, що взяли до відома зміни в уряді України й очікують від нового складу Кабінету міністрів продовження реформ. Про це йдеться в коментарі речника верховного представника ЄС із закордонних справ Жозепа Борреля Петера Стано.

«За попереднього уряду під керівництвом Олексія Гончарука за останні шість місяців був досягнутий значний прогрес в реалізації широкої та амбітної програми реформ, зокрема з реалізації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною. Цей прогрес також передбачав ефективну співпрацю з ЄС та іншими міжнародними партнерами, зокрема з МВФ. Ми очікуємо, що новий уряд продемонструє аналогічну рішучість проводити ці реформи, особливо щодо боротьби з корупцією й корисливими інтересами, а також у важливих секторах, зокрема фінансовому», – мовиться в заяві, яку в ЄС передали Радіо Свобода.

При цьому речник наголосив, що верховенство права залишається «наріжним каменем економічної стабільності й інвестицій».

«Комплексні й незворотні реформи потребують часу, наступності та незалежності від політичного тиску і тиску з боку бізнесу. Ми розраховуємо на продовження співпраці з новим урядом з метою підтримки цих реформ і всіх тих, хто сповнений рішучості просувати процес реформ в Україні на благо своїх громадян», – мовиться в заяві.

Рада проголосувала за нового прем'єра. Новий склад Кабміну – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:08:21 0:00

В ЄС також заявляють, що взяли до відома повідомлення про можливу подальшу заміну посадових осіб в Офісі генпрокурора чи НАБУ. «Незалежність і свобода антикорупційних та правоохоронних органів від неналежного політичного втручання залишаються вирішальними. Будь-які інституційні зміни мають це повністю поважати», – зазначив Стано.

4 березня Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля на посаду прем’єр-міністра України. Перед цим парламент схвалив відставку Олексія Гончарука з посади голови уряду.

4 березня парламент також схвалив новий склад уряду.

XS
SM
MD
LG