Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент ухвалив резолюцію про боротьбу з російською пропагандою


Європарламент рекомендував «підвищити обізнаність про дезінформаційні кампанії Росії»
Європарламент рекомендував «підвищити обізнаність про дезінформаційні кампанії Росії»

Європейський парламент ухвалив резолюцію з рекомендаціями Раді ЄС і голові дипломатії Євросоюзу Федеріці Могеріні, спрямованими на протидію пропаганді «з боку Росії та інших ворожих суб’єктів».

Зокрема, Європарламент рекомендував «підвищити обізнаність про дезінформаційні кампанії Росії», які, на думку депутатів, є «основним джерелом дезінформації в Європі».

Євродепутати пропонують розробити «юридичні рамки як на рівні союзу, так і на міжнародному рівні, щоб протистояти гібридним загрозам, кібервійні та інформаційній війні». Вони рекомендують Раді ЄС та Могеріні передбачити «адресні санкції щодо відповідальних за організацію та проведення таких кампаній».

Як бойовики поширюють фейки про Україну?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:07:06 0:00

Окрему увагу в документі приділяється захисту виборів у ЄС від стороннього втручання. У рекомендаціях вказується, що держави ЄС повинні стежити за тим, щоб виборчі закони враховували «потенційні загрози, що виникають через кампанії з дезінформації».

За резолюцію проголосували 489 парламентарів, проти – 148, ще 30 – утрималися.

Раніше депутати Європарламенту підтримали резолюцію, згідно з якою Росія більше не може вважатися стратегічним партнером ЄС. В якості причини вказані анексія Криму, «пряма і опосередкована» участь у конфлікті на Донбасі, а також порушення територіальної цілісності Грузії та Молдови.

XS
SM
MD
LG