Доступність посилання

ТОП новини

ЄС активізує підготовку до боротьби з новим коронавірусом


В Європі наразі зафіксовано 46 підтверджених випадків захворювання на коронавірус
В Європі наразі зафіксовано 46 підтверджених випадків захворювання на коронавірус

Міністри охорони здоров’я Європейського союзу домовилися 13 лютого посилити підготовку до скоординованої боротьби з поширенням у Європі нового коронавірусу.

Як повідомляє Associated Press, на екстреній зустрічі в Брюсселі чиновники 27 європейських країн заявили, що необхідно зробити все можливе, щоб уникнути нестачі медикаментів чи засобів захисту від спалаху епідемії. Европейські міністри також вважають, що ВООЗ має проголосити нинішню епідемію коронавірусу такою, що становить глобальну загрозу.

В Європі наразі зафіксовано 46 підтверджених випадків захворювання на коронавірус, втім не було жодного летального випадку.

"Ми залишатимемося пильними, і якщо ситуація зміниться, ми активізуємо нашу роботу", - сказала комісар ЄС з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес.

Щодо можливого припинення безвізових подорожей до Шенгенської зони, Кіріакідес заявила, що вони можуть обговорити закриття кордонів, але наразі спалах вірусу не вимагає таких кардинальних заходів.

Наразі кількість заражених коронавірусною інфекцією тільки в Китаї наближається до 64 тисяч. За минулу добу в країні було зареєстровано понад п’ять тисяч нових випадків зараження. Від коронавірусної інфекції померли 1380 осіб, майже 7 тисяч одужали.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною.

XS
SM
MD
LG