Доступність посилання

ТОП новини

ЄС зняв заборону на ввезення м'яса птиці з України – торговий представник


За словами Тараса Качки, рішення ухвалили не одностайно, «бо кілька держав-членів незадоволені прогресом у співпраці з Україною по інших питаннях»
За словами Тараса Качки, рішення ухвалили не одностайно, «бо кілька держав-членів незадоволені прогресом у співпраці з Україною по інших питаннях»

Торговий представник України, заступник міністра економрозвитку Тарас Качка заявив, що Європейський союз зняв заборону на ввезення м'яса птиці з усієї території України, накладену кілька тижнів тому.

«ЄС підтримав рішення про зонування випадку пташиного грипу в Україні. Таким чином заборона ЄС на ввезення м'яса птиці з усієї території України, накладена кілька тижнів тому, знята. Чекаємо на оприлюднення відповідного рішення», – написав Качка у фейсбуці.

За його словами, рішення ухвалили не одностайно, «бо кілька держав-членів незадоволені прогресом у співпраці з Україною по інших питаннях».

«Це цілком нормальна реакція, оскільки у сфері санітарії і фітосанітарії між Україною і ЄС є низка питань, де потрібен прогрес. Наш пріоритет на цей рік – максимально зняти усі проблемні питання у цій сферіСподіваємося, що рівень довіри між Україною і ЄС у питаннях санітарії і фітосанітарії лише зростатиме», – додав він .

У січні Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів повідомила, що Європейський союз тимчасово припинив імпорт з України м’яса птиці, м’ясної продукції та термічно необроблених продуктів із птиці.

У відомстві розповіли, що повідомили своїх міжнародних торговельних партнерів про виявлення випадку пташиного грипу, проте рішення ЄС припинити імпорт – стало несподіваним.

XS
SM
MD
LG