Доступність посилання

ТОП новини

Майже всі британці покинули Афганістан – офіційний Лондон


«Талібан» оголосив 31 серпня датою завершення евакуації іноземців
«Талібан» оголосив 31 серпня датою завершення евакуації іноземців

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив 25 серпня, що майже всі британські громадяни без подвійного громадянства евакуйовані з Афганістану.

«Майже всі, хто хотів виїхати, привезені додому», – сказав Рааб Sky News.

За його словами, за останню добу до Британії з Кабула евакуювали близько 2000 осіб. Рааб заявив, що Лондон співпрацює з регіональними партнерами Індією та Пакистаном в питанні евакуації.

Газета Guardian пізно ввечері 24 серпня повідомляла, що останній літак Королівських ВПС, який евакуює людей з аеропорту Кабула, може вилетіти упродовж 24-36 годин.

«Талібан» оголосив 31 серпня датою завершення евакуації іноземців.

Тим часом пезидент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати спробують дотриматися дати 31 серпня, щоб завершити евакуацію з Афганістану. За йогословами, чим раніше операція завершиться, тим краще, оскільки кожен день створює додатковий ризик для американських військ. За словами Байдена, з липня евакуація охопила понад 75 000 людей.

У квітні Байден оголосив, що хоче виведення американських військ до 20-ї річниці терористичних нападів бойовиків «Аль-Каїди» на США 11 вересня 2001 року, лідери яких знайшли безпечний притулок в Афганістані. Пізніше він назвав кінцевим терміном 31 серпня.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG