Доступність посилання

ТОП новини

Роберт Фіцо призначений прем’єр-міністром Словаччини


Раніше Роберт Фіцо вже очолював уряд Словаччини. 
Раніше Роберт Фіцо вже очолював уряд Словаччини. 

Лідер лівих Роберт Фіцо був призначений у середу прем’єр-міністром Словаччини на чотирирічний термін, повідомляє агенція Reuters.

Президентка країни Зузана Чапутова призначила Фіцо та його кабінет після того, як партія Фіцо сформувала коаліцію з лівоцентристською HLAS та націоналістичною SNS.

Близько двох тижнів тому партія переможця парламентських виборів у Словаччині Роберта Фіцо «Курс – Словацька соціальна демократія» розпочала офіційні переговори з двома іншими політичними силами. Разом вони мають більшість у парламенті. Словацькі медіа вважають питання формування коаліції фактично вирішеним.

Партія Фіцо, який у минулому вже був прем’єр-міністром, нещодавно виграла вибори і отримала від президента мандат на формування уряду. Очікується, що майбутній кабінет під його керівництвом принаймні частково перегляне політику щодо України. Фіцо виступає за повне припинення військової допомоги Києву. Його перемогу раніше вітав угорський прем’єр Віктор Орбан, який займає схожу позицію щодо війни в Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG