Доступність посилання

ТОП новини

«На полі немає друзів» – футболіст Зінченко перед грою проти Англії


Гравець збірної України і лондонського «Арсенала» Олександр Зінченко
Гравець збірної України і лондонського «Арсенала» Олександр Зінченко

Футболіст збірної України Олександр Зінченко сказав, що залишить поза полем особисту дружбу, коли 26 березня вийде на поле лондонського стадіону «Вемблі» на гру відбірного турніру Євро-2024 проти команди Англії.

«Я їх усіх (суперників з англійської збірної – ред.) дуже люблю, але, на жаль, на полі немає друзів, тож подивимося, що буде завтра. Я отримав велику підтримку від усіх них, за що я дуже вдячний. Я хотів би також сказати величезну подяку всій Великій Британії за всю допомогу та підтримку для всіх нас, українців, для країни, нашого народу, усіх біженців, які тут живуть», — сказав 26-річний футболіст на передматчевій пресконференції.

«Пройшло близько 397 днів з моменту вторгнення терористів у нашу країну, і я б назвав ці 397 днів «жахом». Кожен в Україні щось втратив — можливо, будинок, роботу, майно – все повністю змінилося, це точно», – вказав Зінченко, який на клубному рівні грає за лондонський «Арсенал».

Команда Англії розпочала свою кваліфікаційну кампанію в четвер, 23 березня, перемогою 2:1 на виїзді проти чинних чемпіонів Європи, команди Італії. Недільний матч є першим для України у відбірному турнірі. Гра розпочнеться о 19:00 за Києвом.

Збірна Англії не зможе розраховувати на Маркуса Рашфорда, Мейсона Маунта та Ніка Поупа, які вибули з основного складу, а фланговий захисник «Челсі» Ріс Джеймс не зможе зіграти через те, що Футбольна асоціація Англії назвала «постійною проблемою» (йдеться про травму). Ще один гравець, Люк Шоу, дискваліфікований після вилучення з поля в грі проти Італії.

XS
SM
MD
LG