Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Франції готується зупинити підвищення податку на пальне – ЗМІ


Акції «жовтих жилетів» проти підвищення податку тривають по всій Франції вже кілька тижнів
Акції «жовтих жилетів» проти підвищення податку тривають по всій Франції вже кілька тижнів

Французький уряд готується зупинити підвищення податку на пальне після масштабних протестів проти податку, що переросли в сутички, повідомляють західні новинні агенції з посиланням на джерело в уряді.

За повідомленням, рішення вдень 4 грудня має оголосити прем’єр-міністр Франції Едуар Філіпп.

Раніше президент Франції Емманюель Макрон закликав уряд до переговорів із представниками протестувальників.

Поліція Парижа, столиці Франції, повідомила що внаслідок сутичок 1 грудня між учасниками акції протесту проти підвищення податків на пальне із 2019 року (їх називають ще «жовті жилети») і правоохоронцями 412 людей заарештували, 133 людини травмовані, серед яких 23 правоохоронці.

Перед цим повідомляли про майже 300 затриманих і близько 100 травмованих.

Західні ЗМІ інформували, що протестувальники будували барикади посеред вулиць у центрі Парижа, запалювали піротехніку, руйнували власність та кидали каміння в поліцейських.

Правоохоронці відповідали застосуванням водометів та сльозогінного газу. Понад десяток станцій метро в центрі міста були зачинені.

Демонстрації проти підвищення податку тривають по всій Франції вже кілька тижнів.

За даними влади, число їхніх учасників йде на спад, але у Парижі минулого тижня демонстрація переросла в заворушення. Тоді було затримано понад 100 осіб. Влада стверджувала, що праві і ліві радикали намагаються «осідлати» рух «жовтих жилетів».

XS
SM
MD
LG