Доступність посилання

ТОП новини

Посли країн G7 застерігають Україну від законів, що порушують незалежність антикорупційних органів


Раніше профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт​, який розширює можливості для звільнення директора НАБУ Артема Ситника
Раніше профільний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт​, який розширює можливості для звільнення директора НАБУ Артема Ситника

Посли країн «Групи семи» висловилися проти ухвалення українською владою законів, які обмежують незалежність антикорупційних органів. Відповідну заяву G7 оприлюднила 4 травня.

«США, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Велика Британія та Євросоюз продовжуть підтримувати незалежні антикорупційні установи України та їхню відданість справі боротьби з корупцією на найвищих рівнях», – зазначено в заяві пресслужби представництва G7 в Україні.

«Група семи» вказала на підтримку боротьби з корупцією в Україні.

«Законодавство, яке б порушувало незалежність цих інституцій, загрожує траєкторії реформ в Україні та підтримці міжнародної спільноти», – йдеться в заяві пресслужби представництва G7 в Україні.

Читайте також: Чи вплине на Ситника рішення Ради розширити підстави для звільнення директора НАБУ?​

28 квітня комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав ухвалення законопроєкту​, який розширює можливості для звільнення директора Національного аниткорупційного бюро Артема Ситника.

XS
SM
MD
LG