Доступність посилання

ТОП новини

ОГП заявив про нові підозри фігурантам у «справі Гандзюк»


Також напередодні було 10 обшуків за місцями проживання фігурантів і можливого зберігання речових доказів, заявили в Офісі генпрокурора
Також напередодні було 10 обшуків за місцями проживання фігурантів і можливого зберігання речових доказів, заявили в Офісі генпрокурора

Офіс генерального прокурора повідомив, що спільно з прокуратурою Херсонської області та СБУ 26 лютого було повідомлено про підозру чотирьом особам, у тому числі керівнику злочинної організації, яка вчиняла у Херсонській області насильницькі дії щодо громадян та підпали їх майна з метою залякування та припинення громадської діяльності.

«За версією слідства, вказані особи підозрюються у незаконному заволодінні транспортними засобами на суму близько 5 мільйонів гривень, вчиненому організованою групою та поєднаному з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого (ч. 3 ст. 289 КК України). Також проведено 10 обшуків за місцями проживання фігурантів і можливого зберігання речових доказів. Зазначені слідчі і процесуальні дії відбулися за нововиявленими обставинами у провадженнях за фактом нападу на Катерину Гандзюк», – повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

Згідно з повідомленням, 26 лютого суд дозволив перевести до установи попереднього ув’язнення в Києві окремих співучасників нападу на Катерину Гандзюк, які відбувають покарання, відповідно до вироку Покровського райсуду Дніпропетровської області від 6 червня 2019 року, для участі у слідчих та процесуальних діях.

У ОПГ зазначили, що наразі повідомлено про підозру «керівнику злочинної організації» – колишньому помічнику народного депутата попередніх скликань (Ігорю Павловському – ред.), який перебуває під вартою, а також повідомлено про підозру і обрано запобіжні заходи іншим співучасникам.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

5 серпня 2019 року набрав чинності вирок п’ятьом особам, засудженим до позбавлення волі за вчинення нападу на херсонську активістку.

Як повідомили в СБУ, вони далі проводять слідство у межах п’яти кримінальних проваджень під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.

XS
SM
MD
LG