Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона в ТКГ передала списки на обмін заручниками, росіяни відмовилися – Геращенко


Геращенко: РФ і їх маріонетки відмовилися від чергової ініціативи України
Геращенко: РФ і їх маріонетки відмовилися від чергової ініціативи України

Українська сторона на засіданні Тимчасової контактної групи передала списки на обмін заручниками, однак росіяни відмовилися від пропозиції. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

«Українська сторона ще раз передала пропозицію щодо звільнення заарештованих росіян в обмін на українців в російських тюрмах і помилування сепаратистів в обмін на українців на окупованих територіях. Ми передали конкретні списки і пропозиції в форматі 23/23 і 66/19 з пропозицією провести звільнення наших військових і цивільних з ОРДЛО до новорічних і різдвяних свят. Ми готові повторити минулорічний успіх і провести черговий етап звільнення 27 грудня. На жаль, РФ і їх маріонетки відмовилися від чергової ініціативи України і зірвали і цю пропозицію звільнення українців», – розповіла Геращенко.

Вона підкреслила, що відповідальність за блокування звільнення заручників повністю лежить на російській стороні.

Що чекає Донбас? Прогноз на 2019
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:39 0:00

За даними правозахисників, понад 60 громадян України позбавлені волі за політичними мотивами на території Росії і окупованому нею Криму. Міністерство закордонних справ України направило вже близько 300 нот до Росії з вимогою звільнити знаходяться там українців.

У листопаді віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявляла, що Україна готова віддати Росії більше 60 громадян, які вчинили злочини проти української державності, для звільнення українських заручників і політичних в’язнів, яких утримують в Росії і анексованому Криму.

XS
SM
MD
LG