Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: Україна готова віддати 60 сепаратистів в обмін на в’язнів Кремля


Геращенко нагадала, що списки політв’язнів раніше передали президенту Туреччини
Геращенко нагадала, що списки політв’язнів раніше передали президенту Туреччини

Україна готова віддати Росії більше 60 громадян, які вчинили злочини проти української державності, для звільнення українських заручників і політичних в’язнів, яких утримують в Росії і анексованому Криму. Про це розповіла перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко на Михайлівській площі в Києві, де проходила акція на підтримку українських політв'язнів, повідомляє агентство УНІАН.

«Ми готові віддати Російської Федерації більше 20 росіян, засуджених в Україні, для звільнення політв’язнів Кремля. Ми готові віддати через процедуру помилування, звільнити понад 60 сепаратистів, причетних до злочинів проти України, для звільнення наших військових і цивільних, у тому числі, і журналіста Станіслава Асєєва, з окупованої території», – зазначила Геращенко.

Також вона нагадала, що списки політв’язнів були передані і президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану, а також імена українців озвучуються на зустрічах «нормандського формату».

За даними правозахисників, понад 60 громадян України позбавлені волі за політичними мотивами на території Росії і окупованому нею Криму. Міністерство закордонних справ України направило вже близько 300 нот до Росії з вимогою звільнити знаходяться там українців.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG