Доступність посилання

ТОП новини

Гончарук прокоментував ймовірну заміну його Тігіпком на посаді прем’єра


Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук
Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук прокоментував повідомлення про його ймовірну відставку і призначення головою уряду Сергія Тігіпка.

«Слухайте, скільки себе пам’ятаю, мене звільняють. Тому я звик до таких питань. Уряд працює в нормальному звичному режимі», – сказав Гончарук.

Він додав, що «жодних заяв не писав і з президентом таких тем не обговорював».

«Я пана Сергія Тігіпка, дійсно, бачив, я з ним зустрічався, як і з багатьма іншими. Я за останній місяць «подивився» близько 20 осіб, нам, дійсно, потрібне підсилення радниками, можливо, на якусь посаду в уряді, людьми, які дуже добре розуміють, що таке промисловість», – зазначив Гончарук.

Раніше сьогодні президент Володимир Зеленський у коментарі Радіо Свобода підтвердив, що зустрічався з колишнім віцепрем’єром Сергієм Тігіпком. У нього запитали, чи правда, що він веде переговори з Тігіпком про посади для нього в уряді. «Я, дійсно, з багатьма людьми веду співбесіди… І з паном Тігіпком я теж зустрічався. Це правда», – сказав Зеленський.

25 лютого видання KyivPost з посиланням на три джерела в українському уряді повідомило, що Зеленський розглядає кандидатуру Тігіпка на посаду прем’єр-міністра.

Сергій Тігіпко двічі був віцепрем’єром (в уряді Павла Лазаренка в 1997–1999 роках та в уряді Миколи Азарова в 2010–2012). Також він обіймав посади міністра економіки (1999–2000), міністром соціальної політики (2010–2012) та голови Національного банку (2002–2004). Кілька разів обирався народним депутатом.

Видання «Новое время» ставить Тігіпка на 17-е місце в рейтингу найбагатших людей України й оцінює його статки на рівні 407 мільйонів доларів. Ключовим активом бізнесмена називають групу ТАС, яка володіє, зокрема, однойменною страховою компанією та «Універсал Банком».

XS
SM
MD
LG