Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ оскаржила закриття справи Кернеса


Київський райсуд Полтави 10 серпня закрив справу проти Кернеса і його охоронців, мотивувавши це тим, що прокурори систематично не з’являлися на дебати у справі
Київський райсуд Полтави 10 серпня закрив справу проти Кернеса і його охоронців, мотивувавши це тим, що прокурори систематично не з’являлися на дебати у справі

Генеральна прокуратура України подала апеляцію на рішення полтавського суду, який закрив справу проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, повідомляє речник ГПУ Андрій Лисенко.

За його словами, скаргу подали до Київського районного суду Полтави, який 10 серпня закрив справу.

Суд мотивував своє рішення тим, що прокурори не приходили на дебати і таким чином відмовилися підтримувати обвинувачення у справі, в якій Кернеса і його охоронців звинувачували у викраденні, побитті і загрозі вбивством двом учасникам Євромайдану.

У прокуратурі з рішенням суду не погодилися, і прокурорів вирішили не карати.

Читайте також: Пошесть захопила Генпрокуратуру – експерти про закриту справу Кернеса

Після рішення суду про закриття справи Генеральна прокуратура повідомила про намір відкрити кримінальне провадження щодо судді Київського райсуду Полтави Андрія Антонова, який ухвалив це рішення.

Заступник генпрокурора Анжела Стижевська назвала мотивацію судді «абсолютною нісенітницею».

Згодом Рада суддів України, яка у зв’язку зі справою зібралася на позачергове засідання, наголосила, що вважає неприпустимими заяви посадових осіб про притягнення до кримінальної відповідальності судді за ухвалення судового рішення.

XS
SM
MD
LG