Доступність посилання

ТОП новини

У Середземному морі затримали українську яхту з мігрантами – ДПСУ


У Греції затримали українців, які перевозили нелегальних мігрантів
У Греції затримали українців, які перевозили нелегальних мігрантів

У Середземному морі затримали українську яхту з 57 мігрантами, повідомила 11 жовтня Державна прикордонна служба України.

Яхту затримали правоохоронні органи Греції в Каламакському морському регіоні Паліовуна. Із 12 членів екіпажу троє – українці.

«Як встановили оперативні співробітники Держприкордонслужби за останні два роки для здійснення переправлення нелегальних мігрантів морським шляхом було завербовано щонайменше 12 громадян України», – йдеться у повідомленні.

У ДПСУ підкреслили, що з точки зору українського законодавства, українці, які переправляли нелегалів, є потерпілою стороною, оскільки їх було завербовано.

Читайте також: 2,5 мільйони українців є трудовими мігрантами – експерт

«У більшості випадків для спонукання українців до вчинення протиправної діяльності застосовувалися шахрайські методи переконання, їм не доводилася справжня мета перевезення осіб на прогулянкових яхтах та у 100% випадків не повідомлялися негативні наслідки в разі їх затримання правоохоронними органами», – зазначили у ДПСУ.

У березні МЗС України повідомляло, що в Греції станом на той час були затримані 148 громадян України, з них 132 – за звинуваченнями в перевезенні нелегальних мігрантів.

Влітку в Україну повернулися 18 українських моряків, яких понад рік утримували в Греції.

У МЗС закликали громадян України готуючись до роботи за кордоном, здобувати інформацію про майбутнього працедавця.

XS
SM
MD
LG