Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб про Харківщину: ЗСУ відтісняють противника, на окремих ділянках мають успіх


Однак у Генштабі ЗСУ повідомили, що противник має «частковий успіх» на Куп’янському та Покровському напрямках
Однак у Генштабі ЗСУ повідомили, що противник має «частковий успіх» на Куп’янському та Покровському напрямках

На фронті станом на 23:00 відбулося 90 бойових зіткнень, «найгарячішою» залишається ситуація на Куп’янському, Покровському, Краматорському і Харківському напрямках, повідомляє у телеграмі Генеральний штаб ЗСУ.

На Харківському напрямку відбулося 13 бойових зіткнень із російськими загарбниками – відбито 10 атак у районах Липців, Тихого та Вовчанська. Триває бій поблизу населеного пункту Стариця. Ситуація контрольована.

Крім того, як зазначають у штабі, українські захисники штурмовими діями відтісняють ворога від переднього краю оборони, на окремих ділянках мають успіх.

На Куп’янському напрямку противник 17 разів намагалися витіснити українські підрозділи із займаних позицій – бойові дії відбувалися в районах семи населених пунктів, на даний час продовжуються бої поблизу Новоєгорівки, Петропавлівки й Іванівки.

У Генштабі зауважують, що біля Петропавлівки й Іванівки противник має «частковий успіх», ситуація напружена. Силами оборони України вживаються активні заходи щодо стабілізації обстановки.

Читайте також – Армія РФ розширює плацдарм біля Очеретиного: суне до Торецька

На Краматорському напрямку загалом було відбито 13 спроб сил РФ наблизитися до Часового Яру, Ще одне бойове зіткнення триває в районі Андріївки – ситуація напружена, але контрольована українськими підрозділами.

На Покровському напрямку протягом доби війська РФ продовжили спроби вклинитися в українську оборону з боку Очеретиного, мають «частковий успіх» східніше Євгенівки.

Раніше 24 травня у Генштабі повідомили, що українські війська зупинили сили РФ на півночі Харківщини, по противнику завдають вогневого ураження, також «плануються та проводяться Силами оборони наступальні штурмові дії щодо відновлення втраченого положення».

Також президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення заявив, що українським військовим «вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти».

Форум

XS
SM
MD
LG