Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ зупинили російських військових на півночі Харківщини – Генштаб


У ЗСУ кажуть, що Сили оборони зупинили противника на Харківському напрямку
У ЗСУ кажуть, що Сили оборони зупинили противника на Харківському напрямку

Українські війська зупинили сил РФ на півночі Харківської області, йдеться у заяві заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Ігоря Прохоренка під час брифінгу.

Він зазначив, що «на Харківському напрямку тривають бойові дії з 10 травня, коли противник почав наступальну операцію». За словами представника Генерального штабу, «окупанти хочуть створити так звану «буферну зону».

У ЗСУ кажуть, що Сили оборони зупинили противника на Харківському напрямку. Також відомо, що українські військові планують наступальні дії.

«На сьогодні обстановка там стабільна та контрольована, противник зупинений, по ньому наноситься вогневе ураження, а також плануються та проводяться Силами оборони наступальні штурмові дії щодо відновлення втраченого положення», – повідомив Прохоренко.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 23 травня зазначив, що на Харківщині сили РФ після «незначних успіхів» під час наступальних дій «повністю зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ».

Після засідання Ставки головнокомандувача президент Володимир Зеленський заявив, що намір російських військ – відтягнути Збройні сили України на північ, щоб просунутися на сході. За його словами, ЗСУ знають, як відповідати на ці плани російської армії.

Раніше Сирський повідомляв, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум

XS
SM
MD
LG