Доступність посилання

ТОП новини

На Харківщині армія РФ «завʼязла у вуличних боях» за Вовчанськ – Сирський


На Харківщині сили РФ після «незначних успіхів» під час наступальних дій «повністю зав’язла у вуличних боях за Вовчанськ», повідомив Олександр Сирський
На Харківщині сили РФ після «незначних успіхів» під час наступальних дій «повністю зав’язла у вуличних боях за Вовчанськ», повідомив Олександр Сирський

На Харківщині сили РФ після «незначних успіхів» під час наступальних дій «повністю зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ», повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, який зараз перебуває на східному фронті.

«Ворог (російські військові – ред.) поніс дуже високі втрати в особовому складі штурмових підрозділів. Наразі ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно», – зазначив Сирський.

У районі Липців, за даними Сирського, російські військові також зазнали «істотних втрат», перейшовши до активної оборони, проводять мінування та вогневе ураження позицій українських військ.

На Купʼянському напрямку, за словами головнокомандувача, «тривають бої у лісовому масиві на північ від міста. Складною є ситуація в районі Кислівки, де ворог намагається прорвати оборону та вийти до річки Оскіл».

«Інтенсивні» бойові дії тривають в районі Іванівського і на підступах до Часового Яру, каже Сирський.

«Ворог намагається будь-якою ціною зачепитися за місто, використовує новітні Т-90М, БМП-3, БМД-4, які, як правило, знищуються нашими протитанковими засобами та FPV дронами ще в ході висування», – підкреслив Сирський.

«Найбільш інтенсивні та жорсткі бої» тривають на Покровському та Курахівському напрямках, наголосив Сирський.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей. Україна евакуювала майже 10 000 людей від початку цього наступу.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що на кордоні з Харківською областю Росія зосередила близько 50 тисяч солдатів, у наступі наразі беруть участь понад 30 тисяч російських солдатів. Але, за його словами, загрози штурму міста Харкова поки немає.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Президент України Володимир Зеленський ввечері 16 травня заявив, що Силам оборони «вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська», але російські обстріли не припиняються.

Форум

XS
SM
MD
LG