Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: на Харківщині сили РФ чотири рази намагалися просунутись вперед – отримують відсіч


Український військовослужбовець поблизу міста Вовчанськ на Харківщині
Український військовослужбовець поблизу міста Вовчанськ на Харківщині

Російські війська станом на 20:00 здійснили вже 79 атак на позиції українських підрозділів, найбільше боєзіткнень, як і раніше, зафіксували на Покровському та Куп’янському напрямках. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За даними штабу, на Харківському напрямку російські загарбники чотири рази намагалися просунутись вперед – отримують жорстку відсіч. Тривають бої в районах сіл Стариця і Тихе.

«Харківщина потерпає від ракетних та авіаційних ударів російських терористів. Страждають цивільні люди та підприємства. Керованими авіабомбами ворог продовжує рівняти із землею місто Вовчанськ та околиці. Також, вдень, від КАБів постраждали райони населених пунктів Білий Колодязь, Дергачі та Веселе», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський розповів про спецнараду, на якій обговорювалася протидія російським авіабомбам

На Куп’янському напрямку кількість наступальних та штурмових дій загарбників зросла до 20, майже половина з них ще триває, а на Покровському напрямку тривають девʼять боєзіткнень, а ще 13 ворожих атак вже відбито.

«Свої дії у напрямку Калинового і Новоселівки Першої противник продовжує вести за підтримки авіації. Натомість українські воїни полюють на ворога в повітрі – сьогодні знищено російський штурмовик Су-25. (на Покровському напрямку)», – додають у Генштабі.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 23 травня зазначив, що на Харківщині сили РФ після «незначних успіхів» під час наступальних дій «повністю зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ».

Після засідання Ставки головнокомандувача президент Володимир Зеленський заявив, що намір російських військ – відтягнути Збройні сили України на північ, щоб просунутися на сході. За його словами, ЗСУ знають, як відповідати на ці плани російської армії.

Раніше Сирський повідомляв, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум

XS
SM
MD
LG