Доступність посилання

ТОП новини

Голова НБУ Шевченко йде у відставку


Кирило Шевченко подав заяву на розгляд президента
Кирило Шевченко подав заяву на розгляд президента

Голова Національного банку Кирило Шевченко подав на розгляд президенту України заяву про відставку. Про це повідомляє пресслужба регулятора.


Як вказується у заяві Шевченка, його рішення залишити посаду голови Нацбанку пов'язане зі станом здоров'я.

«У силу причин, пов'язаних зі здоров’ям, які я не можу надалі ігнорувати, прийняв для себе складне рішення. Я залишаю посаду голови Національного банку України. Я звернувся до президента України з проханням прийняти мою відставку», – йдеться у заяві.

Кирило Шевченко зауважує, що на роботу в НБУ він прийшов передусім як антикризовий менеджер.

«Сьогодні НБУ дійсно сильніший, ніж будь-коли, у здатності зустрічати виклики та долати кризи, гідно проходить перевірку війною. І зберігає свою здатність бути основою поствоєнного відновлення економіки і спрямовувати на це весь фінансовий сектор. Тим, хто прийде після мене, я передаю банківську систему сильною, капіталізованою, стійкою. Вірю в те, що такою вона залишиться й надалі», – каже він.

До ухвалення рішень про звільнення та призначення на посаду голови Нацбанку, правління НБУ продовжить виконувати свої функції та здійснювати управління діяльністю регулятора в нинішньому складі.

Кирило Шевченко очолив НБУ у липні 2020 року.

До офіційного повідомлення НБУ видання Економічна правда з посиланням на свої джерела повідомило про «усунення» Кирила Шевченка. За даними видання, останнім часом між Нацбанком та Мінфіном точилася публічна дискусія щодо обсягів «друку» гривні.

XS
SM
MD
LG