Доступність посилання

ТОП новини

«Пробачте, ті, хто не радив паскудитися»: посол України заявив про провокацію з боку Грема Філіпса


Щерба (на фото) про Філіпса: сказати, що я від нього сховався, воно вже не скаже
Щерба (на фото) про Філіпса: сказати, що я від нього сховався, воно вже не скаже

Посол України в Австрії Олександр Щерба заявив про провокацію з боку проросійського журналіста та блогера з Британії Грема Філіпса.

«Ну що, щойно істота на ім’я Грем Філіпс побувала під посольством. Стояла, знімала себе на камеру під парканом. Не бачила, як я підійшов. Нещасне таке, з незастібнутими, пардон, штанами. Аж підскочило від переляку – не чекало геть. Ну а потім почалося: «Сашо, ти фашист. Сашо, ти г…дон». Пару разів мене штовхало в груди. Професійно штовхало, хотіло на бійку спровокувати», – заявив Щерба у Facebook.

Він додав: «Але сказати, що я від нього сховався, воно вже не скаже».

«Пробачте, ті, хто радив не паскудитися. Воно справді гидке створіння. Але… Зрозумійте мене: хоча б хтось, хоча б раз мав вийти до нього і сказати, що воно становить. А становить воно маленьку істоту, яка живиться на ненависті, злобі і війні. Без цієї ненависті, злоби і війни воно було б ніщо. Воно і є ніщо. Я йому це передав», – розповів Щерба.

Сам Філіпс наразі не коментував інформацію.

Британець у своїх матеріалах неодноразово підтримував російську владу та дії підтримуваних нею бойовиків на Донбасі. Зокрема, у вересні 2016 року під час обміну він називав звільненого з полону бойовиків українця Володимир Жемчугова «зомбі».

Тоді посольство України закликало британську владу розслідувати дії Філіпса та покарати його за антиукраїнську пропаганду.

У жовтні 2018 року українська влада звернулася до німецької через здійснений Філіпсом акт вандалізму на могилі провідника ОУН Степана Бандери в Мюнхені.

XS
SM
MD
LG