Доступність посилання

ТОП новини

HRW закликає Україну допомогти десяткам застряглих людей на лінії розмежування на Донбасі


Десятки людей застрягли на кілька днів на пункті пропуску в Луганській області
Десятки людей застрягли на кілька днів на пункті пропуску в Луганській області

Українська влада має допомогти десяткам людей, які застрягли на лінії розмежування на Донбасі, заявила правозахисна організація Human Rights Watch.

«Україна зіштовхнулася з надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я. Уряд має всі підстави для обмеження пересування, включно з ураженими конфліктом районами Донецької та Луганської областей. У той же час, він має намагатися зберегти сім’ї разом та забезпечити гуманітарні потреби для людей, які опинилися в складній ситуації», – заявила Рейчел Денбер, заступник директора HRW у Європі й Центральній Азії.

Десятки людей застрягли на кілька днів на пункті пропуску на сході України, і не могли перетнути лінію розмежування вбік непідконтрольних Україні територій.

1 квітня українська влада дозволила 26 людям із 60 перетнути пункт пропуску в Станиці Луганській. Тепер уряд має намагатися вирішити долю людей, які залишаються в складній ситуації, дозволивши і їм перетнути лінію розмежування й об’єднатися із сім’ями чи надавши житло на час очікування.

У правозахисній організації зазначають, що якщо українська влада дозволить цим людям перейти через лінію розмежування, то представники підконтрольної Росії адміністрації мають їх пропустити.

За даними гуманітарної групи «Проліска», люди, яким не вдалося повернутися на непідконтрольну Україні територію, живуть у Станиці Луганській, регулярно відвідують КПВВ та палатку обігріву ДСНС.

XS
SM
MD
LG