Доступність посилання

ТОП новини

У Держспецзв'язку пояснили, чому видалили новину про співпрацю з Huawei


15 жовтня Держспецзв’язку та Huawei повідомили, що підписали меморандум. Згодом інформація про співпрацю зникла із сайту та офіційний соціальних мереж Держспецзв’язку
15 жовтня Держспецзв’язку та Huawei повідомили, що підписали меморандум. Згодом інформація про співпрацю зникла із сайту та офіційний соціальних мереж Держспецзв’язку

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України у відповідь на запит Радіо Свобода пояснила, чому видалила співпрацю з компанією «Хуавей Україна».

«Публікація про співпрацю Держспецзв’язку з ТОВ «Хуавей Україна» була вилучена з офіційного сайту, оскільки викладена інформація не відповідала суті меморандуму, підписаному між Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України і ТОВ «Хуавей Україна». Зазначений вище меморандум залишається чинним», – розповіли у відомстві.

15 жовтня Держспецзв’язку та Huawei повідомили, що підписали меморандум. У китайській компанії розповіли, що документ укладений «з метою покращення державно-приватної взаємодії, співпраці у сферах кібербезпеки, кіберзахисту та телекомунікацій». Згодом інформація про співпрацю зникла із сайту та офіційний соціальних мереж Держспецзв’язку.

Заснована в 1987 році китайська компанія Huawei є постачальником інфраструктури інформаційних і комунікаційних технологій, а також інтелектуальних пристроїв. У самій компанії наголошують, що вона є приватною і повністю належить співробітникам. В Україні компанія Huawei здійснює свою діяльність з 2000 року.

США вважають, що Huawei занадто тісно співпрацює з комуністичною владою Китаю, а обладнання цієї компанії може використовуватися для реалізації інтересів Пекіна в багатьох країнах світу.

Вашингтон заборонив американським компаніям співпрацю із Huawei за більшістю напрямків. Це вже вплинуло на бізнес компанії – її нові смартфони на операційній системі Android більше не мають сервісів американської компанії Google.

Також за наполяганням США в липні британський уряд оголосив, що компанії мобільного зв’язку повинні до 2027 року вилучити усе устаткування китайської компанії Huawei з мереж мобільного зв’язку п’ятого покоління (5G).

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що тепер Велика Британія «долучилася до щораз більшого списку країн з усього світу, які захищають свою національну безпеку, забороняючи використання ризикованих продавців, до яких немає довіри».

Агентство Reuters вказує, що тепер і інші країни Європи опинилися під більшим тиском намагань США вилучити Huawei із мереж мобільного зв’язку наступного покоління.

XS
SM
MD
LG