Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР відреагували на ситуацію в Бєлгородській області Росії


Андрій Юсов зауважив, що на території РФ проводиться операція для «створення смуги безпеки» за участі громадян Росії
Андрій Юсов зауважив, що на території РФ проводиться операція для «створення смуги безпеки» за участі громадян Росії

У Головному управлінні розвідки Міністерство оборони України відреагували на ситуацію в Бєлгородській області Росії.

«Так, сьогодні «Російський добровольчий корпус» та «Легіон Свобода Росії», які складаються з громадян Російської Федерації розпочали операцію зі звільнення цих територій Бєлгородщини від так званого режиму Путіна і відсування супротивника з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення», – сказав представник ГУР Андрій Юсов в коментарі Суспільному.

Близько 14:00 ці організації заявили про «звільнення» Козинки Бєлгородської області й зайшли в населений пункт Грайворон. Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков стверджує, що на територію Грайворонського округу зайшла «диверсійно-розвідувальна група ЗСУ».

Раніше 22 травня у низці російських та українських соціальних мереж і медіа з’явилися повідомлення про бойові зіткнення ​на українсько-російському кордоні між Бєлгородською областю Росії та Харківщиною.

Читайте також: Пєсков заявив, що війна триватиме, «щоб не допустити нових обстрілів Росії»

«Російський добровольчий корпус» – озброєне формування, створене правими активістами, що емігрували з Росії, яке воює на боці України – заявив, що його бійці знову здійснили рейд на російську територію. Корпус опублікував відео, на якому озброєні люди з емблемою РДК позують на тлі табличок із назвами сіл Безлюдівка, Чуровичі та Любимівка. Безлюдівка розташована неподалік Шебекіно у Бєлгородській області, Чуровичі – у Брянській, сіл із назвою Любимівка у прикордонних регіонах кілька (зокрема у Брянській та Курській областях).

XS
SM
MD
LG