Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков заявив, що війна триватиме, «щоб не допустити нових обстрілів Росії»


Росія продовжуватиме вести війну проти України, щоб нібито «не допустити обстрілів російської території», зазначив прессекретар президента країни Володимира Путіна Дмитро Пєсков
Росія продовжуватиме вести війну проти України, щоб нібито «не допустити обстрілів російської території», зазначив прессекретар президента країни Володимира Путіна Дмитро Пєсков

Росія продовжуватиме вести війну проти України, щоб нібито «не допустити нових обстрілів російської території», зазначив речник Кремля Дмитро Пєсков.

Як пишуть російські телеграм-канали, Пєскова попросили прокоментувати так званий «черговий обстріл Бєлгородської області». За словами радника Путіна, «влада РФ найрішучішим чином це засуджує, триває спеціальна військова операція і вона продовжуватиметься, щоб цього не було».

У лютому 2022 року Росія почала повномасштабне неспровоковане вторгнення в Україну та регулярно обстрілює цивільних.

Водночас президент України Володимир Зеленський наголошував, що «Україна не має наміру атакувати територію Росії і не зацікавлена в цьому». Київ каже лише про намір повернути всі свої території, захоплені Росією з 2014 року.

Після початку повномасштабного збройного вторгнення Росії в Україну представники влади прикордонних регіоні РФ – Бєлгородської, Брянської і Курської областей – регулярно заявляють про артилерійські обстріли територій цих регіонів. Російська влада звинувачує в них українські збройні сили. Українська сторона обстріли не коментує.

Російські війська останнім часом активізували атаки по Україні, зокрема, із застосуванням дронів. Уночі 16 травня в Україні двічі оголошувалася повітряна тривога. За повідомленнями представників влади, обʼєктом атаки став Київ.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі проєкту Радіо Свобода «Свобода.Ранок» повідомив, що Київ атакували з усіх напрямків «Кинджалами», «Калібрами» та «Іскандерами». Він розповів, що російські військові використали бойову авіацію, кораблі у Чорному морі та наземні пускові установки.

За повідомленням командування Повітряних сил ЗСУ, уночі 16 травня вдалося збити всі 18 запущених російськими військовими ракет, серед яких було шість ракет типу «Кинджал».

XS
SM
MD
LG