Доступність посилання

ТОП новини

«Виведений із ладу» ракетний корабель «Серпухов» РФ хотіла перекинути у Чорне море – Юсов


«Враховуючи втрати Чорноморського флоту такі сценарії компенсації розглядаються ворогом»
«Враховуючи втрати Чорноморського флоту такі сценарії компенсації розглядаються ворогом»

Російський ракетний корабель «Серпухов», який, за даними ГУР, був виведений із ладу на Балтиці, не брав участі в російсько-українській війні і через втрату частини Чорноморського флоту РФ розглядався для перекидання в Чорне море. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

«Враховуючи втрати Чорноморського флоту такі сценарії компенсації розглядаються ворогом», – зазначив він.

Юсов додав: те, що корабель вигорів, означає, що судно залишається на плаву, але сучасне обладнання технологічне виведене з ладу, пошкоджене, і для того, щоби відремонтувати судно, треба тривалий час.

«Має потужності. Оскільки це той напрямок, де Росія змушена постійно погрожувати і НАТО. Але перекидання суден досить ускладнене. Зрозуміло, що Туреччина не пропускає військові кораблі. Інші шляхи логістичні існують, але вони складні і довгі. У будь-якому випадку розширення фактично театру бойових дій для російських флотів – це добрі новини», – каже Юсов.

Для військових об’єктів на території РФ безпечних місць немає, додав представник ГУР.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило 8 квітня, що в Росії був виведений із ладу ракетний корабель «Серпухов».

«7 квітня 2024 року на території військово-морської бази ворога в місті Балтійськ Калінінградської області Росії внаслідок пожежі виведено з ладу ракетний корабель «Серпухов». Через пожежу всередині ракетного корабля повністю знищено його засоби зв’язку й автоматизації», – йдеться в повідомленні.

Російська сторона це не коментувала.

«Серпухов» – російське судно проєкту 21631 «Буян-М», спущене на воду в 2015 році.

Форум

XS
SM
MD
LG