Доступність посилання

ТОП новини

На тлі втрат Чорноморського флоту РФ Шойгу анонсував появу нових кораблів «Каракурт» у Криму


Сергій Шойгу додав, що головний корабель цієї серії «Циклон» увійшов до складу Чорноморського флоту й «успішно виконує поставлені задачі»
Сергій Шойгу додав, що головний корабель цієї серії «Циклон» увійшов до складу Чорноморського флоту й «успішно виконує поставлені задачі»

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в цьому році Чорноморський флот РФ отримає три малі ракетні кораблі, цитують російські ЗМІ.

За словами російського посадовця, це будуть кораблі проєкту «Каракурт». Він додав, що головний корабель цієї серії «Циклон» увійшов до складу Чорноморського флоту й «успішно виконує поставлені задачі».

«До кінця року Зеленодольський завод імені Горького має передати морякам ще три таких кораблі», – сказав Шойгу.

У листопаді 2023 року корвет «Аскольд» класу «Каракурт», який ще не увійшов до складу ВМФ Росії, був уражений, ймовірно, крилатою ракетою. Згодом Україна заявила про знищення корабля. Міноборони Росії охарактеризувало його як «ушкоджений».

Корвети типу «Каракурт» здатні запускати до восьми крилатих ракет та оснащені одним із варіантів зенітно-ракетного комплексу «Панцир».

За даними українських військових, минулого місяця затонув патрульний корабель «Сергій Котов», а також пошкоджені великі десантні кораблі «Костянтин Ольшанський», «Ямал», «Азов» та розвідувальний корабель «Іван Хурс».

Форум

XS
SM
MD
LG